Onze Locatie

Zoek je een goed restaurant voor een intiem diner met z’n tweeën of voor een vrolijk maal met familie en vrienden? Of heb je zin om na het wandelen of fietsen lekker neer te strijken op het terras voor een hapje en een drankje? Restaurant De Ruif in Rheden is de plek!

Aan de voet van de Posbank vind je ons gezellige a la carte restaurant. Restaurant De Ruif ligt midden in de prachtige natuur tussen bos en landerijen, perfect bereikbaar met ruim voldoende parkeergelegenheid. Je bent meer dan welkom voor heerlijke lunch, uitgebreid diner, een aangeklede borrel of gewoon een lekkere kop koffie met appeltaart.

We hebben een regelmatig wisselende kaart en werken met verse, biologische en liefst lokale seizoensproducten. Van asperges tot wild, van uiensoep tot voorjaarssalade. Schuif aan en ontdek dat topkwaliteit en gezelligheid heel goed samengaan bij De Ruif.

Restaurant De Ruif in Rheden is van oorsprong de oude hooiberg van boerderij Midden Heuven. Landgoed Heuven is ongeveer 100 hectare groot en maakt deel uit van Nationaal Park Veluwezoom. Sinds 1966 is De Ruif een bekend en populair a la carte restaurant voor lunch, diner, hapje & drankje, zakelijke bijeenkomst en – in Boerderij De Deel ernaast – feesten, recepties en partijen. Het sfeervolle restaurant en het mooie beschutte terras zijn in alle seizoenen een ideale uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers en voor iedereen die houdt van goed en lekker eten. Hier komen traditie, sfeer en de gastvrijheid van nu perfect samen.

informatie

Mindervaliden

Zowel Restaurant De Ruif als Boerderij De Deel zijn rolstoeltoegankelijk en hebben een invalidentoilet.

Verder

Je bent ook van harte welkom op wandelschoenen en met de hond. We hebben gratis WiFi.

Oplaadpunten

Bij onze buren, Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten, zijn voldoende oplaadpunten voor e-bikes. De Ruif en De Deel hebben bovendien Powerbanks om je telefoon of tablet op te laden.

Ervaringen van onze gasten

  • Heerlijke lunch hier gegeten bestaande uit salade geitenkaas en salade caesar. Frisse goede salade, snelle service ondanks dat het mooie en gezellige terras vol zat (zomerdag deze dag) en professionele en zeer vriendelijke bediening (vooral de gastvrouw – chapeau !).In eerste instantie werd een verkeerde salade gebracht maar werd gelijk gecorrigeerd met een glimlach, top service en eten. Prijs kwaliteit verhouding normaal en prima. Rekening 42 euro inc 4 glazen Chardonay. Aanrader!

    fam. Wiesbrock

  • De Ruif is pure nostalgie. 40 jaar geleden kwam je er al voor je plezier en dat doe je nog steeds. In een mooie omgeving, pal naast de manege waar het ooit uit onstondt. Het restaurant is veel groter en daardoor wat onpersoonlijker geworden. De kaart is op het niveau van een eetcafe. Het eten dat je krijgt is voor de prijs, die je ervoor betaalt, alleszins redelijk. Het stoofpotje met rundvlees is lekker. De vis in de saus, zeker de tonijn, is erg droog. De frietjes zijn lekker en het verdere garnituur stelt weinig voor. De huiswijn is OK en de bediening is allervriendelijkst. Ofwel wanneer we weer eens in de buurt zijn, zullen we de verleiding weer niet kunnen weerstaan om er langs te gaan.

    fam. Janssen

Direct reserveren

Reserveer nu voor lunch, diner en borrel. We heten jou en je gasten van harte welkom in ons sfeervolle restaurant op een van de mooiste plekken van Nederland!

reserveren
Sfeerimpressie